Despre epilarea definitivă şi experienţa mea la Nomasvello Braşov

Nu ştiu cum sunteţi voi cu asta, însă epilatul nu reprezintă una din activităţile mele preferate, ci mai degrabă una necesară. Lucrurile sunt neplăcute mai ales în zona axilelor, unde părul nedorit creşte parcă mai repede şi mai des, decât în alte părţi. Din acest motiv, când am fost invitată de Andreea Pangrate, managerul centrului Nomasvello din Braşov, să testez serviciile de epilare definitivă, am ales zona axilelor fără să stau pe gânduri.

În articolul de azi vreau să vă povestesc despre experienţa mea de la prima şedinţă de epilare definitivă şi să vă prezint câteva informaţii, pe care trebuie să le cunoaşteţi înainte de a apela la această procedură.

IMG_4308

Ce este epilarea definitivă şi cum funcţionează?

Lumina intens pulsată (IPL) este o tehnologie dedicată tratamentelor corporale şi faciale, ajutând la eliminarea părului nedorit de pe orice suprafaţă a corpului (epilare definitivă). Echipamentul IPL Nomasvello® permite individualizarea tratamentului de epilare definitivă în funcţie de caracteristicile fizice ale fiecărei persoane (fototip), astfel încât tratamentul să fie nedureros, eficient, rapid şi cu efecte de lungă durată.

Fotoepilarea este îndepărtarea părului cu ajutorul luminii prin deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a dăuna ţesuturilor adiacente. Melanina absoarbe lumina şi o conduce către foliculul de păr, unde este transformată în căldură, distrugând celulele germinale, care hrănesc părul. Eliminând aceste celule, părul moare şi cade la un interval de 15 zile de la tratament. Încă de la prima şedinţa 30% din firele de păr vor dispărea.

La sfârşitul tratamentului părul va fi eliminat în proporţie de 90%. Părul rămas va fi foarte rar, subţire, decolorat şi fin. Niciodată fotoepilarea nu atinge gradul de 100%!

testeaza-gratuit

Înaintea primei şedinţe de epilare definitivă mi s-a explicat ce înseamnă şi cum va decurge această procedură. De asemenea, am completat câteva formulare, astfel încât cei de la Nomasvello să aibe toate informaţiile necesare pentru următoarele şedinţe şi proceduri. Zona care urma să fie tratată, respectiv zona axilelor în cazul meu, a fost rasă şi curăţată cu un şerveţel umed, după care a fost amorţită cu gheaţă scoasă direct din congelator. Procedura în sine nu a fost dureroasă, am simţit doar mici furnicături, în schimb partea cu răcirea zonei cu gheaţă nu a fost o senzaţie tocmai plăcută, însă suportabilă. Tot procesul de epilare nu a durat mai mult de 15 minute, iar la sfârşit a fost aplicată o cremă cu FPS 50 pentru a proteja zona de razele nocive ale soarelui.

IMG_4317

De câte şedinţe este nevoie?

Un tratament complet presupune un număr de 6-12 şedinţe, dar nimeni nu poate garanta numărul de şedinţe de care aveţi nevoie. Practic epilarea definitivă presupune distrugerea rădăcinii firelor de păr, astfel numărul de sesiuni depinde de:
– culoarea pielii;
– culoarea părului;
– adâncimea rădăcinii;
– zona tratată;
– sexul şi vârsta clientului;
– statusul hormonal.

Candidaţii ideali pentru acest gen de tratament sunt cei cu părul negru şi gros şi pielea albă.

IMG_4318IMG_4319

În zona axilelor, unde m-am hotărât eu să urmez procedura, piele mea este albă, iar firele de păr sunt închise la culoare. De exemplu, din cauza faptului că am părul blond pe braţe şi pe picioare, nu aş fi un candidat bun la epilarea definitivă pe aceste zone.

Intervalul între şedinţe

La primele 4-5 şedinţe intervalul este de 4 săptămâni, după care acesta creşte la 6-8-10 săptămâni, ajungându-se ca, spre sfârşitul tratamentului, intervalul între şedinţe să fie de 3-4 luni.

Astfel durata unui tratament complet poate ajunge la 1 an şi jumătate deoarece părul creşte ciclic, parcurgând 3 etape diferite de evoluţie.

Fotoepilarea este eficientă doar într-una dintre cele trei faze ale creşterii părului. Este vorba de anagen, faza de activitate şi creştere a părului. In timpul procedurii, părul se comportă ca un fitil conductor de căldură la rădăcina sa, care distruge celulele hrănitoare.

Un factor important în eficienţa tratamentului este respectarea intervalului dintre şedinţe!

IMG_4312

Cât costă o şedinţa de epilare definitivă?

Şedinţele de epilare definitivă au preţuri fixe şi unisex. Indiferent de zona tratată, costul este de 30 euro pe şedinţă, iar axilele împreună sunt considerate o zonă.

IMG_4311

Mă pot epila dacă sunt bronzată?

SUN&SAFE© este cea mai nouă tehnologie IPL dezvoltată în cadrul departamentului de R&D Nomasvello® (cercetare & dezvoltare) cu scopul de a epila cu aceeaşi eficienţă şi zonele corpului, care au fost expuse la soare. Mulţumită acestui sistem inovativ, toate centrele Nomasvello® din lume oferă tratamente de epilare şi pe pielea expusă razelor soarelui sau altor raze UV.

Lumina, special filtrată să nu dăuneze ţesutului deja afectat de razele solare, oferă o epilare definitivă eficientă şi sigură, pielea fiind imediat hidratată de operatoarea IPL cu lotiunea hidratantă Nomasvello®, astfel încât să se asigure protecţie împotriva uscării pielii şi o senzaţie plăcută de catifelare. Tratamentele sunt oferite la aceleaşi preţuri ca în cazul epilării IPL clasice, adică 135 lei pe zonă şi şedinţă.

Tratamentul cu dispozitivul SUN&SAFE© se lucrează pe părul ras (acasă sau la cabinet, de către operatoarea IPL). Tehnologia SUN&SAFE© este disponibilă doar în cabinetele de înfrumuseţare Nomasvello®.

Mai multe informaţii despre epilarea definitivă puteţi citi aici.

3342409

Contraindicaţii

– Boli de piele, cancer de piele;
– Utilizarea de medicamente fotosensibile;
– Alergia la soare;
– Tatuaje;
– Sarcina şi alăptare.

Recomandări

Respectaţi intervalul recomandat de specialistul IPL!
Nu vă smulgeţi firele de păr, între şedinţe. Pentru părul inestetic care creşte între şedinţe, puteţi folosi lama de ras sau crema epilatoare, dar şi acestea cât mai rar!
Nu vă expuneti la soare 3 zile înainte de tratament şi 3 zile după tratament. Nu este indicat să  folosiţi antiperspirant înaintea şedinţei de epilare definitivă.

Experienţa mea, după prima şedinţă de epilare definitivă

La aproape două săptămâni de la prima şedinţă de epilare definitivă am constatat încântată că părul de la axile mi-a dispărut în proporţie de 40%, iar restul firelor de păr crescute sunt foarte subţiri. După procedură am fost instruită să nu mai folosesc epilatorul sau aparatul de ras, ci doar crema epilatoare în caz de nevoie, maxim de 2-3 ori între şedinţe. De asemenea, este recomandat, ca zona tratată să fie ferită de expunerea la soare şi să se folosească cremă cu FPS.

Epilarea definitivă cu IPL, este cea mai eficientă armă împotriva foliculitei (puncte roşii dureroase sau fire de păr crescute sub piele), deoarece procedura constă în distrugerea rădăcinii firelor de păr şi astfel contribuie la amelioararea acestei afecţiuni.

Personal sunt foarte încântată de rezultatele obţinute şi aştept cu nerăbdare următoarea şedinţă de epilare definitivă, care va avea loc undeva la jumătatea lunii august. Bineînţeles că vă voi ţine la curent!

IMG_4316

Din punctul meu de vedere, epilarea definitivă este o procedură, în care merită să investiţi, luând în considerare că, vă va scuti de momente neplăcute şi vă va ajuta să economisiţi timp, iar dacă analizaţi costurile, cei 135 lei/ lună/ şedinţă nu reprezintă o sumă colosală şi vă vor ajuta să scăpaţi de părul nedorit.

De asemenea, dacă urmăriţi pagina de Facebook Nomasvello România sau Nomasvello Braşov  (dacă sunteţi din oraş), puteţi profita de diferite oferte tentante, pe care cei de la Nomasvello le au lunar. Puţin mai jos regăsiţi oferta lunii august:

Oferta-finala-august

Centrul Nomasvello din Braşov se află pe Bld. 15 Noiembrie, nr. 100 (lângă magazinul Chicco de la sensul giratoriu Calea Bucureşti cu Bulevardul 15 Noiembrie, Str. Toamnei şi Str. Zizinului). Relaţii şi programări la numărul de telefon 0744 582 028.

IMG_4307IMG_4309

*

Asta a fost tot pentru azi! Sper că v-a fost de folos acest articol şi aştept să îmi spuneţi în căsuţa de comentarii, dacă aţi încercat epilarea definitivă şi ce rezultate aţi obţinut, iar dacă nu, v-ar tenta să încercaţi această procedură?

Aveţi grijă de voi,
Iulia.

wp-1463747430311.png

6 gânduri despre &8222;Despre epilarea definitivă şi experienţa mea la Nomasvello Braşov&8221;

  1. Iulia august 6, 2016 / 1:56 pm

    Eu ma fac singura si gratis acasa, rezultatele fiind aceleasi. Nu as fi tentata sa merg la salon, parerea mea este ca iesi muuult mai bine din punctul de vedere al banilor, daca iti achizitionezi un epilator cu lumina pulsata 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • iuliascorner august 6, 2016 / 3:02 pm

      Eu nu m-am gandit sa imi achizitionez un aparat, pentru ca prima oara am vrut sa vad, daca functioneaza. Cred ca o sa iau in calcul si aceasta varianta pe viitor :)! Multumesc pentru vizita 💋

      Apreciat de 1 persoană

  2. beautyblogcristina august 7, 2016 / 2:21 pm

    Având în vedere că este totuşi destul de dureros şi scump pot zice, nu prea aş încerca. Bine, depinde şi de culoarea părului, dacă părul este negru şi creşte destul de repede este destul de deranjant. Totuşi, cred că varianta pentru acasă este si mai ieftina si mai practica.

    Apreciat de 1 persoană

    • iuliascorner august 7, 2016 / 2:24 pm

      Mie nu mi s-a parut un procedeu dureros, iar daca este si eficient, atunci merita sa iti achizitionezi un aparat cu IPL pentru acasa. Multumesc de vizita :)!

      Apreciază

  3. MMara august 7, 2016 / 8:57 pm

    Voiam să-mi iau aparatul IPL pentru acasă de atât de multe ori dar mereu am spus pas..mi-e frică de reacția pielii. Am auzit atât de multe povești îngrozitoare :)))) Poate anul ăsta îmi voi face curaj. Pupici 😘

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu