De ce sa tii cont atunci cand iti cumperi haine?

Hello beauties!

Azi am revenit cu cateva sfaturi utile, de care sa tineti cont, atunci cand va cumparati haine. Stim toate, ca in momentul in care pornim la shopping avem tendinta de a cumpara multe haine, pentru a face fata cu brio oricarei ocazii. Insa, de multe ori ne trezim dupa astfel de sesiuni de cumparaturi, ca nu avem cu ce ne imbraca, chiar daca dulapul este burdusit cu haine.

Pentru a trece „testul shopping-ului”, am cateva recomandari pentru voi:

1. Alcatuiti o lista cu lucrurile de care aveti nevoie

Documentati-va, uitati-va prin reviste de specialitate, navigati pe internet si faceti o lista cu articolele care v-au placut. Aveti grija sa fie piese vestimentare versatile, pe care le puteti purta in cel putin 3 combinatii.

2. Achizitionati-va haine doar in culorile care vi se potrivesc

Trebuie sa tineti cont de nuanta parului, nuanta tenului si culoarea ochilor. Toata lumea poate purta orice culoare, depinde doar de tonul acesteia (mai inchis sau mai deschis).

In cazul in care nu va puteti da seama singure de culorile care vi se potrivesc, cel mai simplu este sa apelati la sfatul unui specialist. Un consilier de imagine va poate face o astfel de analiza si, de asemenea, va poate da sfaturi legate de  tipurile de croieli care vi se potrivesc in functie de silueta.

Astfel shoppingul va fi mult mai simplu, deoarece veti exclude din start hainele in culorile care nu vi se potrivesc, si o sa va indreptati atentia doar spre piesele vestimentare in nuantele potrivite.

culorile-verii

sursa: http://www.google.com

3. Cumparati doar lucruri calitative

Tineti cont de materialul din care este confectionat articolul vestimentar, de cusaturi, de finisaje, astfel incat sa puteti purta haina respectiva de-a lungul mai multor sezoane si sa nu trebuiasca sa cumparati tot acest articol si sezonul viitor.

Atentie insa: un lucru mai scump, nu inseamna neaparat o calitate mai superioara!

4. Probati inainte de luarea deciziei de cumparare

In momentul in care incercati un articol vestimentar, cumparati-l doar in cazul in care va place „la nebunie” cum va vine si modul in care acesta se aseaza pe corp. Daca nu va place articolul in momentul in care il probati, cu siguranta nu va va placea nici cand ajungeti acasa, nici mai tarziu.

shopping

sursa: http://www.google.com

 

Cam asta a fost pentru azi! Sper ca v-am fost de folos cu aceste recomandari si ca urmatoarea voastra sesiune de shopping va decurge mult mai simplu si rapid 🙂

Aveti grija de voi,

Iulia.

Claudia C. Georgescu – consultant imagine

6 gânduri despre &8222;De ce sa tii cont atunci cand iti cumperi haine?&8221;

  1. mariaclaudiam noiembrie 8, 2014 / 10:00 am

    bune sfaturi! chiar am si eu anumite reguli dupa care ma bazez cand ies la cumparaturi…de exemplu, stau sa ma gandesc intotdeauna daca am cu ce sa port articolul pe care urmeaza sa il achizitionez…sau mai trebuie sa cheltui o alta gramada de bani ca sa alcatuiesc combinatia…. :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu